O tânără în vârstă de 18 ani, din Kuweit, s-a baricadat într-o cameră de hotel din Bangkok, Thailanda, de frică să nu fie deportată în ţara ei.

Tânăra, care s-a închis în camera unui hotel din aeroport, a declarat că dacă va fi deportată va fi ucisă de familia ei.

Articolul continua dupa recomandari

Oficialii de imigrare din Thailanda doresc să o deporteze pe tanăra în vârstă de 18 ani, numită Rahaf Mohammed al-Qunun, în Kuweit unde se află familia sa.

Ea a refuzat să urce luni la bordul unui avion cu destinaţia Kuweit, în ciuda faptului că oficialii aşteptau la uşa camerei de hotel.

"Fraţii şi familia mea şi ambasada saudită mă aşteaptă în Kuweit", a afirnat adolescenta pentru Reuters.

Pentru a nu fi deportată, tânăra s-a închis într-un hotel din aeroportul din BangkokVezi 2 imagini în Galerie

Tânăra baricadată pe aeroport se teme pentru viaţa ei

"Mă vor ucide, viaţa mea este în pericol, familia mea ameninţă să mă omoare pentru fapte foarte banale", a explicat tânăra.

Grupurile de drepturi umane, inclusiv Human Rights Watch, s-au declarat profund îngrijorate cu privire la situaţia fetei.

"Ea s-a baricadat în cameră şi spune că nu va pleca" până când nu i se va permite să se întâlnească cu agenţia pentru refugiaţi ONU şi să ceară azil”, a declarat directorul adjunct al Human Rights Watch Asia, Phil Robertson, pe Twitter.

Mohammed al-Qunun a fugit acum două zile în timp ce se afla în vacanţă cu familia sa în Kuweit.

Încerca să se îndrepte spre Australia printr-un zbor de legătură prin Bangkok, notează Mediafax.

Mohammed al-Qunun insistă că are viză pentru Australia şi că nu a intenţionat niciodată să rămână în Thailanda. Ea spune că paşaportul său a fost confiscat de un diplomat saudit care a întâlnit-o venind din zborul de pe aeroportul Suvarnabhumi.

Oficialii saudiţi declară că paşaportul este în posesia tinerei, dar aceasta este reţinută pentru că nu are bilet de întoarcere.

Ambasada saudită din Bangkok a declarat că autorităţile din Arabia Saudită nu au autoritatea de a o ţine la aeroport sau în orice altă locaţie.