Apar detalii macabre despre victimele din camionul-frigorific descoperit zilele trecute în Marea Britanie. Cei 39 de oameni şi-au dat ultima suflare încercând să scape din containerul frigorific. Un tânăr vietnamez, despre care se crede că a murit în TIR, a lucrat ilegal în România.

Cei 39 de oameni au încercat până în ultimul moment să scape din camionul-morţii. Anchetatorii au găsit urme de sânge pe uşile şi pe pereţii containerului frigorific.

Articolul continua dupa recomandari

Printre victime se crede că se afla și Nguyen Dinh Tu, un tânăr din Vietnam, care spera să ajungă în Marea Britanie.

Tatăl său spune că tânărul a lucrat ilegal în România și Germania, dar a rămas în cele din urmă fără job. În disperare, acum câteva luni, el a cerut soției sale din Vietnam, Hoang Thi Thuong, să îl ajute ca să strângă 11 mii de lire sterline (aproximativ 12.700 de Euro), ca să poată plăti costurile unei călătorii ilegale, care să-l ducă din Germania în Marea Britanie.

”Am pierdut contactul cu el din 21 octombrie. Am rămas cu o datorie mare de plătit, nu mai am speranță și nu mai am energie să mai fac nimic”, spune soția tânărului.

Tot în cala frigorifică a TIR-ului se crede că a murit o altă tânără din Vietnam. Cu ultimele puteri, fata de 26 de ani i-ar fi trimis mamei sale un mesaj de adio. Tânăra i-a scris că a rămăs fără aer chiar în timp ce containerul era transportat peste Canalul Mânecii.

PHAM HA TINH, tatăl unei imigrante din Vietnam: Mi-a spus că va folosi o rută sigură, că va zbura cu avionul, că va merge cu maşina. Dacă am fi ştiut că va merge în felul acesta, nimeni nu şi-ar lăsa copiii să plece. Nu aş fi lăsat-o niciodată să plece.

De altfel, un preot din Vietnam susţine că are informaţii că toate victimele ar fi de fapt cetăţeni ai acestei ţări. Multe familii au trimis autorităţile de la Londra fotografii cu cei dragi care ar fi în drum spre Marea Britanie.

ANTHONY DANG HUU NAM, preot vietnamez: Este vorba despre mult mai mulţi oameni, peste 100 care porniseră în căutarea unei vieţi mai bune, dar 39 dintre ei au murit. Câteva familii au confirmat moartea rudelor lor.

Autorităţile belgiene vor să afle cine a transportat containerul frigorific până în portul de lângă Bruges, de unde a fost preluat şi dus în Anglia. Iar britanicii au făcut noi arestări. Un nord-irlandez de 48 de ani a fost reţinut pe aeroportul Stanstead.

PIPPA MILLS, purtător de cuvânt Poliţia din Essex: Acest lucru vine după arestarea unui bărbat şi unei femei, ambii de 38 de ani, din Warrington în timpul executării unui mandat în Cheshire noaptea trecută.

Potrivit experţilor, traficanţii de persoane folosesc doar camioane frigorifice. Scanerele termice din punctele vamale nu pot detecta pasagerii clandestini din cauza temperaturii extrem de scăzute.