Un tânăr care a intrat într-o casă abandonată cu un prieten, ca să fumeze marijuana a sunat la poliţie, anunţând că e faţă în faţă cu un tigru. Americanul a fost nevoit însă să ducă o serioasă muncă de convingere a agenţilor.

Incidentul s-a derulat în oraşul american Houston, din statul Texas. Unul dintre tinerii care au intrat într-o casă abandonată, pentru a fuma marijuana, a pus mâna pe telefon şi a anunţat că în locuinţă este un tigru mare.

Articolul continua dupa recomandari

"I-am întrebat dacă nu cumva sunt sub efectul drogurilor"

Complet surprinşi de apelul primit, poliţiştii americani au fost greu de convins. S-au gândit că este o glumă sau că vorbesc cu cineva aflat sub influenţa drogurilor. Tânărul a făcut astfel multe eforturi ca să le dovedească agenţilor că nici el, nici prietenul său, nu au halucinaţii. 

"Un cetăţean îngrijorat ne-a sunat. (El şi prietenul său - n.r.) au intrat să intre în această casă ca să fumeze marijuana. I-am întrebat dacă nu cumva sunt sub efectul drogurilor sau dacă, într-adevăr, au văzut un tigru. Au văzut un tigru în această clădire, care, în mod vizibil, este abandonată de ceva vreme", a declarat poliţistul Jason Alderete, de la departamentul din Houston care se ocupă cu cazurile de cruzime faţă de animale.

În cele din urmă, poliţiştii au decis să trimită un echipaj în zonă. Spre surprinderea lor, au descoperit că, într-adevăr, în casa abandonată era un tigru.

Conform postului local ABC13, era vorba despre o femelă de peste 150 de kilograme, care stătea într-o cuşcă. Potrivit CBS News, felina era într-o stare bună şi bine hrănită, dar condiţiile în care era ţinută erau deplorabile.

Tigrul a fost salvat

Poliţiştii spun că tigrul era blând, dar, pentru orice siguranţă, l-au tranchilizat şi l-au dus la un centru special din Houston pentru îngrijirea animalelor exotice. De aici, urmează să fie transferat într-un sanctuar de animale, unde va avea condiţii şi mai bune.

Nu este clar, deocamdată, cum a ajuns tigrul în acea casă. Poliţiştii bănuiesc că animalul a fost crescut ilegal de proprietar, care apoi l-a abandonat în acea locuinţă. O anchetă este însă în derulare pentru identificarea persoanei sau persoanelor care l-au crescut. Nici consumatorii de marijuana nu au fost traşi la răspundere, pentru că, potrivit Star-Telegram, ei au avut grijă să dispară la sosirea agenţilor. 

Tigrul a primit numele Tyson, după felina care apare în filmul The Hangover/Marea Mahmureală.