Cel puțin 11 persoane au murit, iar alte 12 sunt dispărute, după ce Taifunul Hagibis, cel mai puternic din ultimii 60 de ani, a lovit Japonia. Peste 200 de oameni au fost răniți de furtuna extrem de violentă. Armata japoneză a fost mobilizată pentru a ajuta victimele inundațiilor.

Taifunul Hagibis, furtuna cu ploi de o intensitate "fără precedent", a traversat centrul şi estul Japoniei în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mulți localnici au fost îngropaţi în alunecările de teren sau s-au înecat în propriile locuinţe sau maşini, printre persoanele decedate fiind şi un copil, al cărui trup a fost găsit într-un râu, în interiorul unui autoturism.

Importante inundaţii au fost raportate și în regiunea Nagano, unde un dig s-a surpat, iar râul Chikuma a ajuns într-o zonă rezidenţială, inundând clădirile până la primul etaj.

Taifunul este atât de puternic, încăt autoritățile au dat ordin de evacuare pentru peste 7 milioane de japonezi, sâmbătă.

Potrivit postului NHK, peste 100 de persoane au fost rănite.

Agenţia Meteorologică Japoneză a anunțat că Hagibis a atins sâmbătă capitala Tokyo, având rafale de vânt de până la 200 km/h.