La noi iarna s-a intors in forta si acest lucru ne-a facut sa ne gandim la soare, la caldura, orice altceva decat vedem acum pe geam. Asa ca ne-am gandit sa descoperim Syndey. Poate va intrebati de ce trebuie sa descoperim ceva aflat tocmai la capatul Pamantului cand sunt atatea pe langa noi, mai ales ca te costa o caruta de bani si dureaza si o vesnicie drumul cu avionul pana acolo. Pai ca si pana acum raspunsul este experienta lucrului pe care il faci odata in viata, iar al doilea motiv este pentru ce ajungi sa vezi. In Sydney acum sunt peste 25 de grade, deci cu mult mai bine ca la noi, unde suntem sub cod galben de ninsori si viscol. Iar aceasta temperatura este perfecta pentru plimbari.

Sydney detine recordul superlativelor in Australia: este cel mai mare oras, cel mai mare centru industrial, cultural si financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicatie. In centrul orasului se afla si cea mai mare aglomeratie de zgarie-nori, de magazine, de galerii, de baruri si de restaurante. Nu e de ajuns? Mai avem ceva pentru dumneavostra. Sydney este primul mare oras care spune "La multi ani!".

Articolul continua dupa recomandari

Sydney este locul unde are loc prima cursa de Formula 1 din an, are cea mai cunoscuta cladire de opera din lume, iar aici a pornit miscarea "ora pamantului". De fapt acesta a fost motivul pentru care ne-am si gandit sa vorbim despre acest oras.

In fiecare an, la nivel planetar, are loc o actiune ecologica pentru planeta noastra. Timp de o ora, cu totii ar trebui sa stingem luminile. Acum inchipuiti-va acea aglomerare de zgarie nori, galerii, baruri si restaurante care pentru o ora sting luminile. Asta da imagine!

E vorba despre un oras cu peste 4,5 milioane de locuitori care decid sa inchida la unisor, pentru o ora, luminile. Daca va aduceti aminte, la noi se sting luminile de pe Casa Poporului.

Sydney e departe, foarte departe, dar daca vreodata decideti sa ajungeti aici este de vizitat cladirea Operei, de facut o plimbare seara pe pod si prin port, de mers la gradina botanica, de urcat in turnul Sydney, de vizitat vreo 30 de muzee, de facut plaja pe vreo 40 de plaje! Nu stim daca aceste lucruri v-au convins, dar sigur au fost de ajuns pentru aproape 10 milioane de turisti cati obisnuiesc sa vina sa vada acest oras anual.