Muhammed a supravieţuit atacului armat extremist din oraşul german Hanau, în care au fost ucise zece persoane. Tânărul a povestit, de pe patul de spital, momentul în care Tobias Rathjen a intrat în barul în care lua masa și a început să tragă asupra tuturor.

"Inițial, am auzit cinci sau șase focuri de armă, apoi l-am văzut intrând în local. Luam masa cu toţii în acel moement. Eram în jur de 10 - 12 persoane în local. Două, trei sau patru persoane au reuşit să supravieţuiască. Eu am fost unul dintre cei care au scăpat", a declarat Muhammed, potrivit Al Jazeera.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi a fost împuşcat, tânărul a reuşit să supravieţuiască atacului terorist. A povestit, cu lacrimi în ochi, clipele de groază prin care a trecut, privind neputincios cum îi sunt uciși prietenii.

"A intrat printr-o parte a localului și i-a ucis pe toți. A venit apoi în zona unde ne aflam noi şi a început să tragă. S-a aplecat și a început să tragă spre noi. M-am ascuns în spatele unui zid, dar m-a împușcat în umăr. Am căzut peste cineva, apoi altcineva a căzut peste mine și altcineva peste. Bărbatul peste care am cazut avea o gaură în gât. I-am spus că este împușcat și mi-a zis: 'Frate, nu îmi mai simt limba. Nu pot să respir!'.

Atacatorul trăgea în timp ce striga să ne spunem ultima rugăciune, dar nimeni nu a răspuns. Apoi a fugit", este mărturia cutremărătoare a tânărului supraviețuitor al atacului din Hanau.

Un român, printre victimele atacatorului german

Un român de 23 de ani este una din cele zece victime ale ucigaşului extremist din oraşul german Hanau.

Confirmarea a venit aseară, de la Ministerul Afacerilor Externe. 

Tânărul, din judeţul Giurgiu, se afla la muncă în Germania de ani de zile, împreună cu familia. 

Acum două seri, Viorel tocmai ieşise de la serviciu. Şi-a oprit maşina lângă unul dintre localurile atacate, ca să-şi cumpere un suc. Focurile de armă trase în rafală de extremist l-au doborât. 

Pe lângă tânărul român, şi-au pierdut viaţa cetăţeni originari din Turcia, Bosnia şi Bulgaria.