Imagini ce păreau desprinse dintr-un film de acţiune au fost filmate de camerele de supraveghere ale unei bănci din Statele Unite. În plină zi, o maşină blindată ce transporta bani a fost jefuită de trei indivizi înarmaţi.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. FBI, care anchetează cazul, nu a precizat suma furată. Dar nici nu a reuşit să dea de urma hoţilor şi a cerut ajutorul cetăţenilor în acest scop.

Articolul continua dupa recomandari

Scenele s-au petrecut lângă o agenţie bancară din Denver. De îndată ce agentul de pază a deschis uşa maşinii blindate, trei indivizi mascaţi au ţâşnit dintr-un vehicul parcat alături.

Unul l-a ameninţat pe agent cu un Kalaşnikov iar ceilalţi doi, înarmaţi cu pistoale, au urcat în maşină şi au luat sacii cu bani. Apoi, toţi trei au fugit cu vehiculul lor. Totul a durat doar 36 de secunde.

Localnic: Este nedrept nu doar pentru clienţii băncii de aici, dar şi pentru întreaga comunitate.

Anchetatorii nu au avut alte indicii decât descrierea sumară a tâlharilor şi numărul maşinii hoţilor, care era fals. Mai târziu, poliţiştii chiar au găsit maşina, dar şi ea era furată. FBI a cerut ajutorul cetăţenilor, cu promisiunea unei recompense.

Rick Sallinger: Este o recompensă de 2.000 de dolari pentru cei care oferă informaţii despre jaful maşinii blindate. Un jaf care este rupt, parcă, din filme.

Potrivit autorităţilor, în fiecare an, în Statele Unite au loc 70 - 80 de jafuri de acest gen. Asta deşi făptaşii riscă, dacă sunt prinşi, pedepse de 20 de ani de închisoare sau chiar mai mult, dacă îşi folosesc armele.