Cazul morții unei studente de 21 de ani stârnește indignare în SUA, în urma unor dezvăluiri despre lipsa de reacție a poliției. În ultimele 10 zile, înainte de a fi împușcată de fostul iubit, tânăra a cerut de 6 ori ajutorul polițiștilor din Utah. De fiecare dată, aceștia i-au ignorat însă apelurile.

Autoritățile americane au dat publicității mai multe înregistrări audio care dovedesc că Lauren McCluskey, studentă și atletă la Universitatea din Utah, a cerut ajutorul poliției înainte de a muri.

Articolul continua dupa recomandari

Mințită de un individ periculos

Tânăra de 21 de ani a fost ucisă pe 22 octombrie de fostul iubit, însă primele concluzii ale anchetei au fost făcute publice abia acum, când au stârnit și un val de indignare în Statele Unite.

Lauren a avut o relație de doar o lună cu Melvin Rowland, un bărbat pe care l-a cunoscut într-un bar, dar care a mințit-o în privința vârstei pe care o are și a trecutului său. A mințit-o chiar și în privința numelui.

Victima Lauren McCluskey, studentă în UtahVezi 6 imagini în Galerie

Tânăra a aflat însă că individul avea 37 de ani, dintre care 10 îi petrecuse în închisoare. Melvin Rowland fusese încarcerat pentru agresiuni sexuale și era cunoscut de poliție ca un personaj extrem de periculos.

Apelurile de ajutor studentei la poliție

Când a descoperit cine este iubitul ei, fata a rupt relația, la începutul lui octombrie, spune Huffington Post. De atunci însă a început coșmarul pentru studenta din South Lake City. Individul, extrem de agresiv, a început să o hărțuiască.

Pe 12 octombrie, Lauren a sunat la Departamentul pentru Siguranță Publică al Universității din Utah, îngrijorată de mesajele fostului iubit. O zi mai târziu, fata a sunat la poliție, după ce individul a amenințat-o și șantajat-o că va face publice fotografii cu ea în ipostaze indecente, dacă nu îi va da 1000 de dolari.

Lauren McCluskey în postură de atletă a Universității din UtahVezi 6 imagini în Galerie

Poliția a dat însă cazul tot către Departamentul pentru Siguranță Publică al Universității, care i-a transmis că e o situație complicată, pentru că mesajele și emailurile pe care le-a primit vin de la numere și adrese diferite.

Ucisă după apelurile fără răspuns

Potrivit CNN, pe 19 octombrie, tânăra a apelat din nou numărul de urgență 911, spunând polițiștilor din Utah că e îngrijorată de faptul că poliția campusului universitar nu o ajută, iar ea a fost din nou amenințată.

”Sunt îngrijorată pentru că am colaborat cu polițiștii din campusul universității și sâmbăta trecută le-am cerut ajutorul, dar nu au revenit cu nicio infirmație. Însă astăzi m-a contactat cineva, spunând că știe totul despre ce am furnizat poliției”, a spus Lauren.

În total, tânăra a făcut 6 apeluri, timp de 10 zile. Pe 22 octombrie, în timp ce se întorcea acasă, a fost împușcată mortal de fostul iubit. Cadavrul fetei a fost găsit într-o mașină, în parcarea campusului universitar în care ea locuia. Melvin Rowland s-a sinucis după ce a fost descoperit de poliție și urmărit.

Melvin Rowland, ucigașul studentei din UtahVezi 6 imagini în Galerie

Concluzia anchetatorilor

La cererea conducerii Universității, o anchetă a fost derulată cu privire la reacția poliției campusului. Rezultatele investigației au indicat că Departamentul pentru Siguranță Publică nu are îndeajuns personal și are deficiențe de pregătire. Cu toate acestea, concluzia rectorului Universității, Ruth Watkins, a fost că raportul ”nu ne furnizează niciun motiv ca să credem că această tragedie putea fi prevenită”, spune Daily Mail.

Declarația a provocat însă indignarea părinților fetei, Jill și Matthew McCluskey, care au cerut revizuirea rezultatelor anchetei.

”Au fost numeroase oportunități de a o proteja în perioada celor aproape 2 săptămâni până la crimă, în care fiica noastră a început să-și arate în mod repetat și insistent îngrijorarea față de situația ei”, au transmis părinții într-un comunicat.

Potrivit tatălui fetei, înregistrările audio cu apelurile victimei sunt o dovadă care nu are nevoie de niciun comentariu.