Jurnalistul britanic Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficanţii români de arme, a publicat pe Twitter, în cursul nopţii de miercuri spre joi, încă trei mesaje în care dă asigurări că materialul nu este regizat şi afirmă că în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi apar numai membrii echipei de filmare, nu şi “intermediarul” din reportaj.

“Pentru a clarifica – imaginea de la hotel este echipa Sky News. Nimeni altcineva. Este televiziune. Este o echipă de producţie”, a scris Ramsay pe Twitter.

Articolul continua dupa recomandari

“Nimeni nu a fost plătit. Armele sunt reale. Povestea este corectă. Sfârşit. România, nu a fost vorba despre tine. Au fost arme”, a adăugat el două ore mai târziu.

“România, nu mai provoca discordie, este ridicol. Este foarte plictisitor. Am răspuns la toate întrebările – arestează bandele?”, a mai scris jurnalistul după încă o oră.

Citeşte şi Cine e Stuart Ramsay, jurnalistul-vedetă de la Sky News, responsabil cu ancheta fabricată în România

Comentând un al mesaj publicat de Stuart Ramsay pe Twitter, Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), l-a avertizat că va fi chemat în judecată.

“Cred că vei fi chemat în judecată. Noroc. Valentin Jucan, Secretar de Stat, Consiliul Naţional al Audiovizualului”, i-a scris el britanicului.

“Heheheh, este adevărat! Pur şi simplu nu vă convine! AK-urile şi puştile cu lunetă sunt – err – militare, de vânzare. Noroc”, scrisese Ramsay miercuri pe Twitter, în cel de-al treilea mesaj pe care l-a publicat pe reţeaua de socializare după izbucnirea scandalului provocat de reportajul difuzat de Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România.

În alte comentarii la mesajele publicate, jurnalistul britanic este criticat atât pentru faptul că îşi susţine materialul, cât şi pentru limbajul pe care l-a folosit pe Twitter.

Între comentariile critice şi, totodată, ironice, la adresa jurnalistului Sky News, se numără: “Minţi din nou. Ai filmat arme de vânătoare, nu arme militare. Se pare că nu ştii care este diferenţa”, “Acest tip de expresii sunt potrivite pentru o adolescent, nu pentru un jurnalist. Cred că ai un nivel de inteligenţă foarte scăzut” şi “Dacă i-ai plăti mai bine, aceşti oameni ţi-ar «vinde» o bombă atomică. Întoarce-te şi filmează o altă investigaţie robustă”.