Vremea extremă va lovi din nou Statele Unite. Peste 200 de milioane de americani vor fi afectaţi de o puternică furtună de zăpadă, viscol şi ploaie îngheţată. Din această cauză autorităţile au anunţat că şcolile din zonele afectate vor fi închise. Iar aeroporturile au avertizat că mai multe zboruri ar putea fi anulate.

Un fermier din statul New Mexico a surprins pe telefonul mobil aşa-numita tornadă de zăpadă. Este doar începutul. Fenomenele extreme se vor ţine lanţ în zilele următoare. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, zborurile vor fi anulate sau vor avea întârzieri pe aeroporturile de pe coasta de Est a Statelor Unite.

Articolul continua dupa recomandari

Cele mai afectate de ninsori vor fi oraşul Baltimore şi statele Washington DC şi New Jersey. Acolo unde autorităţile au decretat deja stare de urgenţă.

Şcolile vor fi închise în zonele afectate, iar traficul ar putea fi paralizat tot weekendul. Alertaţi de informaţiile furnizate de meteorologi, americanii au golit rafturile magazinelor.

Avem 97% din capacitatea tuturor materialelor necesare şi vom comanda mai multă sare în funcţie de câtă vom avea nevoie - Holly Christopher, reprezentant Departamentul de Transport

În zonele în care nu va ninge, va ploua torenţial. Meteorologii avertizează că locuitorii din nordul statului Alabama până în Virginia vor avea parte de inundaţii masive.