Peste jumătate din teritoriul Statelor Unite este paralizat de furtunile puternice de zăpadă. Şapte oameni au murit până acum în accidentele provocate de vremea extremă. Şcolile au fost închise, iar în New York a fost decretată stare de urgenţă.

Aproape 7.000 de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri din cauza ninsorilor abundente şi a rafalelor puternice de vânt.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 125 de milioane de americani au un final de vacanţă de coşmar, după Ziua Recunoştinţei. 30 de state sunt sub avertizare de ninsori abundente şi viscol, iar şcolile din zonele afectate au fost închise.

În cea mai aglomerată perioadă din an pentru pasagerii din Statele Unite, mii de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri.

Cel mai afectat stat este New Yorkul, acolo unde guvernatorul a declarat stare de urgenţă. Din cauza carosabilului acoperit de zăpadă şi polei, mai multe maşini au fost implicate în accidente rutiere, iar utilajele de deszăpezire abia dacă mai fac faţă. Din acest motiv, peste 300 de militari au fost mobilizaţi.

Stratul de zăpadă ajunge la 25 de centimetri, iar meteorologii anunţă că vremea rea va continua până mâine dimineaţă.