Şase morţi, între care doi români, peste o sută de răniţi, zeci de arbori smulşi din rădăcini, mașini răsturnate şi luate de ape, străzi transformate în râuri, pagube materiale incalculabile. Este bilanţul tragic al fenomenelor meteorologice extreme care lovit noaptea trecută în Halkidiki, Grecia.

"Situația este tragică şi fără precedent pentru regiunea noastră. Eu nu am mai văzut aşa ceva", a declarat Athanasios Kaltsas, directorul Centrului de Sănătate New Moudania.

Articolul continua dupa recomandari

Doi turişti români au murit în Kalhidiki, în urma furtunii violente.

O femeie de 54 de ani şi un băieţel de 8 ani şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant s-a prăbuşit din cauza vântului.

Copilul a fost dus de urgenţă la spital, dar nu a mai putut fi salvat. 

Alţi doi turişti străini, din Cehia, au murit în rulota lor, de asemenea, răsturnată de rafalele extrem de puternice. Iar doi ruşi, între care un copil de 2 ani, au fost striviţi de un copac doborât de furtună. 

Stare de urgenţă în Halkidiki

Autorităţile din Grecia au declarat stare de urgenţă în Halkidiki, după ce şase oameni au fost ucişi de furtună, iar alţi peste 100 au fost răniţi.

Spitalul din localitate este plin de turişti care au suferit fracturi.

"În 25 de ani de carieră, nu am mai văzut aşa ceva", a declarat Athansios Kaltsas, directorul spitalului Nea Moudania, acolo unde au ajuns mare parte dintre răniţi.

Imaginile suprinse de localnici arată amploarea ciclonului care a lovit zona turstică. 

Ploaia torenţiala a transformat străzile din oraşul Komotini în adevărate râuri care au distrus totul în cale. Şuvoaiele au fost atât de puternice încat au luat maşinile parcate pe sus şi au scos copacii din rădăcini.