În Sri Lanka a fost impusă legea marţială, fiind decretată starea de asediu de 12 ore, după atentatele în care au murit 160 de oameni şi au fost răniţi alţi 400.

Guvernul din Sri Lanka a dispus blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a 160 de persoane, scrie AFP.

Articolul continua dupa recomandari

"Guvernul a decis blocarea tuturor platformelor online cu scopul de a împiedica propagarea de informaţii incorecte şi false. Aceasta este doar o măsură temporară", a indicat preşedinţia într-un comunicat. 

Tototdată, ministerul Apărării din Sri Lanka a decretat, duminică, stare de asediu de 12 ore, începând de la ora locală 18.00 (12H30 GMT) după atentate. Starea va fi valabilă până luni, la ora locală 6.00. 

35 de cetăţeni străni au murit în exploziile din Sri Lanka

Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 160 de morţi şi peste 400 de răniţi. 

Preşedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat "tristeţea" şi "oroarea" în faţa seriei de explozii din Sri Lanka, afirmând că Uniunea Europeană este gata să sprijine. 

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac "abonimabil asupra credincioşilor", iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat "îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte".

Premierul britanic Theresa May a condamnat "actele de terorism (...) cu adevărat îngrozitoare. "Trebuie să ne unim pentru ca nimeni să nu îşi mai practice credinţa în frică", a adăugat ea pe Twitter, adresând "cele mai sincere condoleanţe" tuturor persoanelor afectate.