Stan Băcioiu, un român din Jitia, judeţul Vrancea, a murit în Anglia, de 1 Decembrie, după mai bine de o săptămână de agonie. Bărbatul de 40 de ani a fost bătut cu bestialitate de mai multe persoane pe o stradă din Burton-on-Trent, comitatul Staffordshire.

Stănel, un vrâncean din comuna Jitia, venise în Anglia pentru o viață mai bunã, la fel ca alte zeci de mii de români. În seara de 22 noiembrie, bărbatul a fost prins într-un scandal pe strada Uxbridge din Burton-on-Trent, suferind loviturã puternicã la cap.

Articolul continua dupa recomandari

A fost dus de urgenţă la spitalul din Nottingham, unde a suferit o operaţie pe creier. După o săptămână şi două zile de comă, românul s-a stins pe patul de spital, lăsând în urmă o soţie îndurerară şi doi băieţi.

Acum, prietenii şi rudele fac eforturi pentru ca Stan Băcioiu să fie repatriat. Mihaela Nutica Dina a organizat o strângere de fonduri pentru a ajuta familia românului.

Apelul poliției, în urma atacului din Burton-on-Trent

După ce românul a fost transportat în strare critică la spital, poliția din Staffordshire a făcut un apel către cetățeni, solicitând mai multe detalii despre atac.

"Un apel privind o bătaie între mai mulţi bărbaţi, la o adresă pe strada Uxbridge, a fost primit chiar înainte de ora 21.30, vineri, 22 noiembrie. Colegii de la Serviciul de Ambulanță din West Midlands au intervenit la fața locului, iar un bărbat din 40 de ani a fost dus la spitalul Queen Nottingham, unde rămâne în stare critică. Apelăm ma martori care ne pot da mai multe detalii despre ce s-a întâmplat", au transmis oamenii legii, imediat după atac, potrivit derbytelegraph.co.uk

Inspectorul detectiv Neil Poultney anunţa, atunci, că a fost un atac grav şi a făcut apel la cetăţeni să informeze despre maşinile care au ajuns sau au părăsit zona, în momentul.

Între timp, scrie jitiapress.ro, se pare că poliţia din Staffordshire ar fi intrat în posesia unor imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona respectivă.