La aproape o săptămână după atentatele teroriste în care şi-au pierdut viaţa 253 de oameni, în Sri Lanka, autorităţile continuă ancheta. Mai multe materiale folosite pentru fabricarea bombelor au fost descoperite în timpul unui raid al forţelor de ordine. A urmat un schimb de focuri între militari şi suspecţi, însă autorităţile nu au oferit detalii despre eventuale victime. Starea de urgenţă din Sri Lanka a fost prelungită, iar autorităţile au avertizat că există în continuare pericolul producerii unui nou atentat.

Raidul a avut loc într-un oraş aflat pe coasta de Est a statului asiatic, departe de locul atentatelor. Pe lângă materialele explozive, militarii au mai găsit o dronă, uniforme ISIS şi alte însemne ale Statului Islamic.

Articolul continua dupa recomandari

Ranil Wickemesinghe, prim ministru: Majoritatea suspecţilor şi a materialului exploziv se află acum în custodia poliţiei. Mai există însă o cantitate mai mică nedescoperită. Astfel că pericolul nu a dispărut în totalitate.

Percheziţiile pentru anihiliarea reţelei de terorişti continuă, iar aproape 10.000 de militari sunt angrenaţi în operaţiuni.

Maithripala Sirisena, preşedinte: La acest moment peste 70 de oameni au fost arestaţi. Din informaţiile pe care le avem peste 140 de persoane care au legături cu Statul Islamic s-ar afla în Sri Lanka. Operaţiunile de căutare ale acestora sunt în desfăşurare.

Premierul şi liderii comunităţii creştine din Sri Lanka au reiterat că nu au fost avertizaţi de iminenţa producerii acestor atacuri şi au transmis oamenilor să rămână vigilenţi.

Malcolm Ranjith, arhiepiscop: Nu au crezut că va fi aşa de grav. Eu mă gândesc că, şi dacă urma să fie mai puţin grav, ar fi trebuit să ne anunţe astfel încât să fie evitate toate daunele.

Sute de musulmani din oraşele vizate de atacuri şi-au părăsit casele de teama producerii unui atentat de răzbunare. Între timp, autorităţile din Sri Lanka au anunţat că au primit un ajutor de 480 de milioane de dolari de la o agenţie guvernamentală înfiinţată de SUA.