Un spital din Canada a găsit o modalitatea uimitoare de a aduce un zâmbet pe chipurile pacienţilor săi. Medicii le permit bolnavilor să primească vizite din partea animalelor de companie. Desigur, în anumite condiţii.

La spitalul Hamilton din Ontario fiecare pacient are dreptul să fie vizitat de propriul animal de companie. Indiferent dacă e vorba de un câine, o pisică sau un cal! 

Articolul continua dupa recomandari

Planul pentru aceste vizite, pus la cale de un tânăr bolnav de cancer

Specialiştii sunt convinşi că "este un tratament bun pentru oameni, ca animalele să aibă voie să vină să te viziteze". 

Scopul vizitelor e să le dea bolnavilor un motiv în plus să lupte. Totodată, medicii spun că animalele sunt remediul ideal pentru stres. 

Studiile arată că contactul cu animalele de companie ajută la reducerea tensiunii arteriale şi a hormonilor responsabili de apariţia stresului. 

Iniţiativa a pornit de la un tânăr pacient diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. Era internat în spital, iar singurul lucru pe care şi-l dorea era să-şi revadă câinele. 

Echipa medicală i-a îndeplinit această dorinţă. Înainte de a muri, tânărul a creat un plan care să permită pacienţilor să fie vizitaţi de animalele lor de companie. Iar mătuşa lui, Donna, i-a dus planul la bun sfârşit. 

Femeia a deschis o asociaţie care încurajează vizitele animalelor de companie în spital. Totul vine însă cu o condiţie: animalele trebuie spălate înainte de a pătrunde în spital şi nu au voie să intre în contact cu alţi pacienţi.