Imagini amator filmate în China arată interiorul unui spital cu pacienți infectați cu noul coronavirus, care a fost improvizat într-o sală de sport din Wuhan. Sute de pacienți sunt internați aici.

Înregistrările video din spitalul improvizat din Wuhan au fost filmate chiar de o pacientă infectată. Tânăra, care-și spune ”A Bu”, a fost diagnosticată pe 7 februarie cu Covid-19, numele dat bolii provocate de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

În imagini, pot fi văzute saloanele de izolare instalate într-o sală de sport din Wuhan, care a fost transformată într-un spital de campanie pentru pacienții cu coronavirus. 

”Este ora 7.30 dimineața, 12 februarie 2020. Puteți vedea că părul meu e uleios, pentru că nu l-am spălat”, spune tânăra într-un video.

Toată echipa medicală poartă costume de protecție. În schimb, bolnavii poartă doar măști sanitare.

Spitalul improvizat în sala de sport din Wuhan este împărțit în patru sectoare, care are fiecare câte două asistente, ce supraveghează bolnavii. Medicii fac vizite de trei ori pe zi. 

”După micul dejun, doctorii vin și ne măsoară nivelul de oxigen din sânge”, mai spune tânăra pacientă.

Imaginile surprind și ora mesei. Zeci de pacienți stau la coadă pentru a primi hrana. Mâncarea este pusă în caserole de plastic, care sunt împărțite bolnavilor.

Imagini ”de propagandă”

Totuși, înregistrările video au fost transmise de televiziunea de stat chineză CCTV și dezvăluie doar partea pozitivă a situației din Wuhan, oraș din care a pornit epidemia.

În imagini, medicii par să țină sub control situația, iar pacienții par a fi mulțumiți de modul în care sunt tratați. Alte imagini ”neoficiale”, care au apărut în ultimele zile pe rețelele de socializare au prezentat însă și situații dramatice, cu haos în spitale, dar și pe străzile orașelor chineze.

De altfel, în această săptămână, autoritățile chineze au anunțat demiterea a sute de responsabili locali, care erau responsabili în gestionarea situației de criză provocate de epidemia de coronavirus.

Bilanțul crește dramatic

Bilanțul epidemiei a ajuns joi la 1350 de morți și aproape 60 de mii de cazuri de persoane infectate, cele mai multe în China Continentală.

Tot joi a fost confirmat și primul român infectat de coronavirus, un argeșean de pe vasul Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia.