Spitalul Huoshenshan, unul dintre spitalele de urgență din Wuhan, construite ca răspuns la epidemia de coronavirus, este acum complet și urmează să intre în funcțiune pe 3 februarie, anunţă autorităţile chineze.

Construcţia spitalului din Huoshenshan a fost finalizată, până luni toate finisajele interioare şi exterioare vor fi gata, iar facilităţile spitalului puse în funcţiune. Spitalul Huoshenshan are 25.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 de paturi, iar unitatea medicală va găzdui primii pacienţi imediat după conectarea utilităţilor.

Articolul continua dupa recomandari

China a terminat în 9 zile construcţia spitalului din Huoshenshan

Construcţia spitalului Huoshenshan este finalizată și urmează să intre în funcțiune pe 3 februarie.

Transmisiune în direct cu spitalul Huoshenshan

Construcţia celuilalt spital specializat pe coronavirus din Wuhan, spitalul Leishenshan, va fi gata în câteva zile şi va începe să primească pacienți începând cu data de 6 februarie. Spitalul din Leishenshan are 60.000 de metri pătrați și va putea găzdui 1.600 de pacienți, informează cgtn.com.

Transmisiune în direct cu spitalul din Leishenshan

China a deschis în 48 de ore un spital cu 1.000 de paturi, lângă Wuhan

Primul spital din China dedicat exclusiv pacienţilor infectaţi cu coronavirus a fost deschis lângă Wuhan, după ce muncitorii și voluntarii au avut nevoie de doar 48 de ore pentru a transforma o clădire goală într-un centru medical cu 1.000 de paturi.

Centrul Medical Regional Dabie, deschis în 48 de oreVezi 4 imagini în Galerie

Primul lot de pacienți infectaţi cu coronavirus a fost deja transferat la Centrul Medical Regional Dabie, a informat presa locală. Proiectul s-a finalizat în 48 de ore, datorită efortului comun al personalului de la firmele de construcții, companiile de utilități și forţele de ordine.