Cea mai bătrână mamă din lume, în vârstă de 74 de ani, se află la terapie intensivă împreună cu soţul ei de 78 de ani. Bătrânul a suferit un infarct la o zi după ce a aflat că a devenit tată de gemene.

După ce a aşteptat aproape şase decenii pentru un copil, Raja Rao a trăit o emoţie atât de puternică încât a suferit un atac de cord, la doar o zi după ce soţia sa, Erramatti Mangayamma, a trecut prin operaţia de cezariană.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi s-au căsătorit în 1962 și, 57 de ani mai târziu, au reușit să devină părinți.

Vestea naşterii micuţelor a fost însă o bucurie enormă pentru întreaga familie. Mama bătrânei este în culmea fericirii şi abia aşteaptă să îşi îngrijească nepoatele.

Dr. Sanakayyala Umashankar, directorul Spitalului Ahalya din Kothapet, a declarat că operația a avut loc fără probleme.

„Atât mama cât și sugarii sunt sănătoși și nu au nicio complicație. Cu toate acestea, mama a fost dusă la unitatea de terapie intensivă pentru a ieși din stresul pe care l-a suferit în ultimele ore. Este un alt record mondial.” a mai spus doctorul.

La câteva ore după naştere, tatăl micuţelor a declarat plin de fericire: „Datorită harului lui Dumnezeu şi al medicilor, sunt mândrul tată a două fetiţe. Suntem cel mai fericit cuplu de pe pământ”.

Cu toate acestea, bătrânul s-a prăbușit o zi mai târziu și a fost dus la unitatea de terapie intensivă Ahalya Nursing Home din Guntur, Andhra Pradesh, potrivit The Sun

Cuplul a rămas în spital de la venirea pe lume a bebelușilor, care au fost concepuți prin fertilizare in vitro (FIV). Cele mici s-au născut pe data de 5 septembrie.