Şoferul român de TIR mort într-o benzinărie din Franţa era veteran al armatei române şi a participat la acţiuni în Afganistan şi Irak. Florin Ciunterei a fost găsit fără suflare lângă Nancy. Bărbatul din Bistriţa era în cursă, de peste 8 ani el fiind şofer de camion.

Florin era membru al  Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvorâtorul de Mir", după ce până la 40 de ani a urmat o carieră militară, fiind veteran al teatrelor de operaţiuni din Angola, Afganistan şi Irak.

Articolul continua dupa recomandari

"A servit Armata României, cu credință și devotament, timp de 15 ani. A reprezentat România în Teatrele de operații din străinătate, participând la patru misiuni de menținere a păcii în Angola (1996), Afganistan (2001 și 2007) și Irak (2004). Iubea foarte mult viața de militar, dar vârsta nu i-a mai permis, la un moment dat, să continue munca alături de camarazii săi, fiind trecut în rezervă după ce a împlinit 40 de ani. … Se întâmpla în urmă cu 8 ani de zile…

În acel moment, Florin Ciunterei, militar în rezervă din Bistrița, a început o nouă viață. Pentru că, o vreme, în armată a fost șofer, a ales să urce pe tir și să cutreiere Europa.", scrie pe site-ul asociaţiei veteranilor.

Tot acolo, se face un apel pentru a ajuta familia să repatrieze trupul neînsufleţit al fostului şofer.

Vezi 2 imagini în Galerie