Mai mulţi şoferi români de TIR au fost prinşi în Franţa conducând cu ochii în laptop, uitându-se la filme pentru adulţi. Controalele poliţiei i-au depistat pe camionagii noaptea, pe A36, în apropiere de Bessoncourt.

Controalele au avut loc începând cu mijlocul lunii decembrie şi poliţiştii au depistat şapte şoferi de TIR străini, români, polonezi, cehi şi spanioli, care conduceau cu ochii în laptop, privind la filme pentru adulţi, scrie fr.news.yahoo.com.

Articolul continua dupa recomandari

Patrick Barriere, comandantul echipei de control a explicat pentru Est Republican felul în care au fost depistaţi şoferii şi cum e posibil ca ei să conducă uitându-se la filme: "Am făcut controale inopinante, dar am depistat cinci şoferi la controlul radar, depăşiseră viteza. Într-o lună şi jumătate am confoscat şapte calculatoare. Îi putem vedea prin binoclu, se vede ecranul strălucind. Bordul la camioane e lat, ei pun camionul pe pilot automat şi montează laptop-ul în dreapta lor pe bord. De obicei când ne văd pe şosea ânchid capacul laptop-ului, dar le-am găsit mergând."

Toţi şoferii au fost amendaţi cu 750 de euro şi le-au fost confiscate dispozitivele pe care urmăreau filmele. În plus câtă vreme nu au plătit amenda, camionul lor a fost imobilizat.