Un şofer român de TIR a băgat în comă o femeie, în Germania. A aruncat-o de pe o şosea plină de zăpadă şi polei pe care el conducea camionul cu viteză excesivă.

Şoferul român în vârstă de 30 de ani nu a ţinut cont de faptul că o porţiune din drumul naţional B12, în apropiere de Passau, la graniţa cu Austria, era acoperită de zăpadă şi polei şi a călcat acceleraţia. La un moment dat, semiremorca a început să patineze şi a intrat pe contrasens.

Articolul continua dupa recomandari

A lovit în plin un SUV Volvo condus de o şoferiţă de 41 de ani, din Austria. Autoturismul a fost aruncat efectiv de pe şosea, răsturnându-se în şanţa, mai jos cu câţiva metri de drum.

Femeia a fost prinsă între fiare şi rănită extrem de grav. Salvatorii au scos-o din maşină în comă, fiind transportată în stare critică la spital. 

Poliţia a anunţat că şoferul român a circulat cu viteză prea mare pentru condiţiile de trafic şi ar fi putut evita accidentul dacă adapta viteza. Nici el şi nici colegul lui din cabină nu au fost răniţi.

Dar şoferul riscă în acest moment chiar să ajungă la închisoare, el fiind acuzat de conducere imprudentă şi punerea în pericol a vieţii din cauza neglijenţei. I-a fost ridicat permisul şi a trebuit să depună o garnaţie financiară pentru ca TIR-ul lui să nu fie sechestrat.

Dacă victima accidentului va muri, el va fi acuzat de ucidere în trafic, fiind pasibil de condamnare cu executare.