Șoferul român de TIR care a mers băut la volan, pe contrasens, pe Autostrada A10 din Italia a fost filmat. O înregistrare video a fost dată publicității de poliția italiană.

Românul a fost filmat vineri în timp ce se strecura printre mașini, pe contrasens pe Autostrada A10, între Bordighera și Sanremo.

Articolul continua dupa recomandari

Într-o înregistrare video a poliției italiene, șoferul de TIR poate fi văzut cum pleacă de pe refugiu și intră pe contrasens, îndreptându-se către un tunel.

La ieșirea din tunel însă, după mai bine de 2 kilometri, românul și-a dat seama că e pe contrasens și oprește în dreptul unui refugiu. În urma unor manevre, în care a avariat și parapetul de pe mijlocul autostrăzii, el a întors și a plecat către Franța.

Șoferul român a fost prins în apropiere de frontiera franceză. A fost supus alcooltestului, iar polițiștii italieni au descoperit că bărbatul urcase băut la volan. Avea alcoolemia 1,8 mg/l în aerul expirat.

Potrivit ziarului Corriere della Serra, românul a primit o amendă de 6500 de Euro, iar TIR-ul i-a fost luat de poliția italiană.