Un şofer român beat şi drogat a făcut o cursă nebună cu camionul, cu poliţia pe urmele lui, în Germania. Alertaţi de faptul că TIR-ul condus de român mergea şerpuit pe autostradă, agenţii de circulaţie au încercat să-l oprească.

Polițiștii din Saalfeld au oprit sâmbătă dimineața, 2 martie, un șofer român după ce au văzut că TIR-ul condus de el mergea în zig-zag. Românul circula pe autostrada B 281 spre Saalfeld când în jurul orei 06.45 polițiștii au încercat să oprească camionul lângă Arnsgereuther Berg.

Articolul continua dupa recomandari

Șoferul în vârstă de 43 de ani a ignorat semnalele ofițerilor și și-a continuat nestingherit drumul spre Rainweg, se arată într-un comunicat al Poliției, citat de Ziarul Românesc.

A putut fi oprit abia după ce o mașină de poliție i-a tăiat calea. Românul mirosea puternic a alcool și în urma testării a ieșit o concentrație de 1,19 la mie în aerul expirat.

În plus, a fost verificat și privind consumul de droguri. Consumase o substanță pe bază de opium. Din această cauză a fost dus la spital pentru a i se recolta probe de sânge.

Procurorul de caz a decis ca românul să plătească o cauțiune de 1.600 de euro și i-a fost reținut permisul.

Anchetatorii i-au luat și cheile camionului, iar firma pentru care lucra a trimis un înlocuitor.