Sărbătoare în noaptea sacră a Învierii şi la Vatican. Papa Francisc a celebrat, sâmbătă seara, ceremonia în bazilica Sfântul Petru. Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi să reziste la atracţia lucrurilor trecătoare, cum sunt bogăţia sau succesul, şi să se îndrepte, în schimb, spre Dumnezeu.

Potrivit tradiţiei, slujba de Înviere de la Vatican a început prin binecuvântarea Lumânării pascale, la intrarea în catedrala Sfântul Petru.

Articolul continua dupa recomandari

Papa Francisc cheamă credincioşii la respingerea bogăţiilor lumeşti

Procesiunea condusă de Suveranul Pontif a intrat în Bazilica învăluită, la început, în întuneric.

Luminile s-au aprins apoi, ca un simbol al speranţei aduse de miracolul Învierii. Predica rostită de Papă a pornit de la un pasaj din Evanghelie: femeile care, după Înviere, au găsit mormântul lui Iisus gol, iar piatra ce-l acoperea, dată la o parte.

Papa Francisc: Dumnezeu înlătură chiar şi pietrele cele mai grele, pe care se zdrobesc speranţele şi aşteptările: moartea, păcatul, teama, faptele lumeşti

Papa Francisc celebrează duminică Liturghia de Paşte

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi să înlăture şi ei, din vieţile lor, pietre cum sunt neîncrederea, păcatul şi teama, care îngroapă speranţa şi pot duce la "boli sufleteşti".

Iar sensul vieţii nu trebuie căutat în strălucirea falsă a bogăţiilor lumeşti, trecătoare.

Papa le-a mai cerut oamenilor să nu aibă "o credinţă de muzeu", deoarece Iisus nu este un personaj al trecutului, ci poate fi întâlnit în viaţa oricui.

În cadrul ceremoniei, suveranul pontif a botezat trei bărbaţi şi cinci femei, convertiţi recent la creştinism.

Astăzi, Papa va celebra liturghia de Paşte în Piaţa Sfântul Petru. Din balconul catedralei, el le va adresa credincioşilor tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi", "către oraş şi lume".