În Franţa, un fond de garantare pentru victimele terorismului dispune de un miliard 400 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele atacului de la Nisa.

La despăgubiri sunt îndreptăţiţi şi cei care au suferit doar traume psihologice. Guvernul francez a iniţiat deja procedurile de acordare a unor reparaţii financiare către victime.

Articolul continua dupa recomandari

“Rudele celor decedaţi, dar şi persoanele rănite vor primi încă de la sfârşitul acestei săptămâni primele tranşe”, a afirmat secretarul de stat Juliette Meadel.

În cazul acestor categorii, îndemnizarea va fi automată. Procedura se anunţă însă mult mai dificilă pentru cei doar traumatizaţi de atac, care vor trebui să dovedească faptul că erau la faţa locului, în calea camionului condus de franco-tunisianul Mohammed Bouhlel.

Pentru a fi recunoscuţi oficial drept victime, supravieţuitorii vor trebui să depună plângere, să furnizeze mărturii detaliate şi să se supună unei expertize psihologice. Fondul de garantare a despăgubirilor le va transmite un răspuns în decurs de 3 luni.

sursa: antena3.ro