Surpriză la premiile Sindcatului Actorilor Americani. "A Star Is Born", filmul considerat preferat înainte de gală nu a obţinut niciun premiu. Trofeul cel mare pentru prestaţia întregii distribuţii i-a revenit peliculei "Black Panther". Însă cele mai multe distincţii, trei la număr, le-a obţinut serialul "The Marvelous Mrs. Maisel".

Favorita Sindicatului Actorilor Americani a fost pelicula Black Panther. Întreaga distribuţie a fost răsplătită pentru interpretarea de excepţie. Este primul film cu super-eroi în care rolurile au fost jucate aproape în totalitate din actori de culoare. Eroul principal este moştenitorul tronului dintr-o ţară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze un metal preţios descoperit într-un meteorit. Acţinea începe când tatăl său este ucis, iar protagonistul este alungat din ţară.

Articolul continua dupa recomandari

Cum era de aşteptat, Rami Malek a cucerit din nou trofeul pentru cel mai bun actor graţie interpretării lui Freddie Mercurry în pelicula biografică "Bohemian Rhapsody". Este a patra distincţie pe care o primeşte sezonul acesta, iar criticii spun că şansele ca el să câştige premiul Oscar pentru cel mai bun actor sunt din ce în ce mai mari.

Rami Malek: Le mulţumesc lui Queen şi Freddie Mercury! Am primit o putere de la el şi aceea este de a ieşi în faţă şi a-ţi trăi viaţa în cel mai bun mod, să fii exact cine vrei tu să fii şi să realizezi tot ce îţi doreşti.

La categoria feminină, câştigătoare este Glenn Close pentru rolul din pelicula The Wife. La fel ca Rami Malek, actriţa este favorita sezonului şi a obţinut trei trofee pentru cea mai bună actriţă la galele de anul acesta.

Glenn Close: Într-o lume saturată de ecrane de diferite mărimi, puterea pe care o avem este aceea să privim pe cineva în ochi. Asta ne va învăţa să fim empatici şi înţelegători.

Spre dezamăgirea fanilor, pelicula A Star Is Born care îi are ca protagonişti pe Lady Gaga şi Bradley Cooper nu a obţinut niciun premiu. Filmul era considerat favorit de către critici şi cinefili înaintea galei.

Pe de altă parte, seria The Marvelous Mrs. Maisel a plecat acasă cu cele mai multe trofee: cea mai bun interpretare a unei distribuţii într-un serial de comedie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă într-un serial de comedie.