Supravieţuitorii cutremurului din Italia au descris momentele de groază prin care au trecut în momentul în care clădirile au început să se zdruncine în timpul nopţii.

Unul dintre martorii cutremurului din Italia a povestit jurnaliştilor de la BBC cum auzea “femei strigând după copiii lor”, în timp ce altul povesteşte cum pământul se simţea mai degrabă ca o “navă ce trecea printr-o furtună”.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

Majoritatea celor care şi-au pierdut viaţa în urma seismului locuiau în Accumoli, localitate situată foarte aproape de epicentru şi în Amatrice, aşezare distrusă aproape în întregime de cutremurul de 6,2 ce a zdruncinat centrul Italiei.

Vezi 1 imagini în Galerie

“Am fost trezit de cutremurul puternic şi am sărit în maşină pentru a merge în Accumoli şi a oferi ajutor, ştiind că acolo vor fi multe pagube. Când am ajuns în zonă am fost şocat de ce am văzut; toate casele erau la pământ. Oamenii zăceau pur şi simplu pe străzi, iar cei conştienţi umblau plini de sânge prin dărămături, printre care mai multe femei ce strigau după copiii sau soţii lor”, povesteşte Gianni Palotta pentru BBC.

Vezi şi O supravieţuitoare a cutremurului devastator din Italia: “A fost un MIRACOL că bărbatul care m-a salvat m-a auzit”

“Sunt fotograf şi în această dimineaţă, după cutremur, am condus aproape două ore şi am ajuns în Amatrice în jurul orei 5.00. În acel moment am fost şocat de modul în care arăta zona. Întregul oraş era distrus, nu exista curent electric şi telefoanele nu funcţionau. Totul părea că fusese bombardat, aproape 95% din locuinţe erau culcate la pământ. Am vorbit cu 10 oameni şi toţi erau în stare de şoc; fiecare pierduse pe câte cineva. Sunt atâtea case distruse încât mă tem că nu vor mai găsi prea mulţi supravieţuitori”, declara Stefano Sbrulli din Amatrice.