Publicaţia The Sun susţine că a descoperit o reţea de hoţi de maşini, printre care se numără şi români, care reuşesc să câştige zeci de mii de lire sterline folosindu-se de un dispozitiv de bruiaj atunci când proprietarul maşinii îşi închide automobilul.

În încercarea de a explica de ce numărul mașinilor furate, utilizând dispozitive electronice, este într-o continuă creștere în Marea Britanie, The Sun prezintă cazul unui român stabilit în Anglia, Mario, care este proprietarul unei spălătorii auto, dar care fură din maşini, cu ajutorul unui dispozitiv de bruiaj.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

Un reporter al publicaţiei britanice s-a dat drept un cumpărător interesat de un astfel de dispozitiv şi a reuşit să-l filmeze, cu camera ascunsă, pe Mario, care i-a explicat întregul mecanism al afacerii.

Hoțul urmărește atent momentul în care proprietarul mașinii parchează și declanșează un semnal care să-l bruieze pe cel emis de telecomanda care ar urma să producă închiderea ușilor.

Vezi 5 imagini în Galerie

După ce proprietarul pleacă de lângă mașină, convins fiind că a închis ușile, hoții vin și fură orice lucru de valoare lăsat în autoturism sau, cu ajutorul unul alt dispozitiv electronic, pornesc motorul mașinii și pleacă cu ea.

Mario i-a povestit jurnalistului cum într-o zi a reușit o pradă record: 20,000 de lire, lăsați într-o geantă pe bancheta unei mașini.

"Șefule, știi câte telefoane iPhone 7, Samsung Galaxy S8, laptopuri și chiar și bani iau din mașini, din centru? Să mor, într-o zi am luat 20 de bătrâne, 10 pentru mine, 10 pentru un prieten!", povesteşte cu nonşalanţă Mario.

Românul îi spune reporterului că îi poate furniza oricâte dispozitive de bruiaj dorește, la prețul de 500 de lire bucata și că, dacă vrea să fure mașinile, în special cele de lux, îi poate oferi și un al doilea gadget cu care să pornească motorul acestora.

Vezi 5 imagini în Galerie

Mario mărturiseşte, de asemenea, că fură mașini de lux în special în timpul festivalurilor de muzică, cum este cel de la Glastonbury, unde mii de mașini sunt lăsate în parcările special amenajate zile la rând.