Angelo Borelli, șeful Protecției Civile din Italia s-a autoizolat la domiciliu după ce a făcut febră. Oficialul a făcut testul pentru coronavirus și așteaptă rezultatele.

Miercuri, la ora locală 18.00 (ora României 19.00), Angelo Borelli ar fi trebuit să prezinte bilanțul actualizat epidemiei de coronavirus în Italia, așa cum face zilnic. Însă șeful Protecției Civile italiene a lipsit, în locul său venind directorul operativ al instituției, Luigi D’Angelo. 

Articolul continua dupa recomandari

”Domnul Borelli a acuzat în această dimineață simptome febrile. Din responsabilitate și precauție, a decis să se întoarcă acasă, unde se află în acest moment și de unde continuă să lucreze și să asigure managementul acestei mari urgențe", a declarat Agostino Miozzo, director în Protecția Civilă.

Potrivit Corriere della Serra, Angelo Borelli a explicat chiar el de ce a ales să se izoleze la domiciliu.

”E o măsură de precauție și, mai presus de toate, un semn de respect față de regulile care trebuie să se aplice pentru toată lumea. Cei care doar suspectează că au contractat virusul trebuie să evite orice contact cu alții, pentru a nu-i expune la risc și pe alți oameni”, a declarat șeful Protecției Civile.

Angelo Borelli a făcut testul pentru coronavirus, iar rezultatele, cel mai probabil, vor veni joi dimineață.

În vârstă de 55 de ani, el este din 2017 șef al Protecției Civile, departament care are în responsabilitate predicția, prevenția și managerizarea situațiilor de urgență din Italia.

Bilanțul coronavirusuli în Italia a ajuns joi seară la 7503 morți și 74.386 de cazuri. De asemenea, 9362 de pacienți au fost declarați vindecați.