Aproape 9,5 milioane de litri de apă uzată menajeră s-au deversat în râul Los Angeles, în urma spargerii unei conducte de canalizare. Mai multe plaje din Los Angeles au fost închise.

Scurgerea a început luni după-amiază și părea rezolvată luni noaptea, dar conducta s-a spart din nou marți, apele menajere au ajuns pe râul Los Angeles, care se varsă în Oceanul Pacific.

Articolul continua dupa recomandari

Scurgerea a putut fi oprită marți după-amiază, a declarat Tonya Durrell, purtătorul de cuvânt al departamentului pentru lucrări publice al orașului Los Angeles.

Toate plajele din Long Beach și o parte din Seal Beach au fost închise, în timp ce se fac analize ale calității apei.

Înotul în ocean este interzis cel puțin până joi în aceste locuri, a declarat pentru AFP, Nelson Kerr, de la departamentul pentru sănătate din Long Beach, unul dintre cele mai frecventate porturi din Statele Unite, după cel din Los Angeles.

"Este cea mai mare scurgere din istoria recentă", a declarat Kerr. Scurgerea a provenit de la o țeavă veche din 1920 care va fi reparată, a spus la rândul său, Tonya Durrell.

Mulți locuitori din cartierul unde s-a produs scurgerea au constatat că apa era murdară în rețelele lor de canalizare și însoțită de un miros neplăcut, mai notează AFP.