Virusul misterios din China, provenit din provincia Wuhan, a ucis zeci de persoane până la această oră şi a acaparat tot mai multe ţări, "bătând" inclusiv la porţile Europei, în special în ţări precum Scoţia şi Franţa.

Singapore şi Vietnam sunt ţările care au intrat oficial, joi, pe lista celor în care a fost confirmată prezenţa teribilului virus.

Articolul continua dupa recomandari

În Europa, încă nu a fost confirmată vreo îmbolnăvire cu aşa-numitul virus Wuhan, însă primele semnale de alarmă au fost trase, tot joi, în Scoţia şi Franţa.

Astfel, conform Sky News, patru scoţieni sunt suspectaţi că s-au îmbolnăvit cu virusul epidemic, după ce s-au întors din China.

Trei dintre suspecţi sunt din capitala Edinburgh, iar al patrulea este din Glasgow. Toţi cei patru au prezentat probleme respiratorii la întoarcerea din China şi au fost izolaţi de comunitate.

Profesorul Jurgen Haas, de la Universitatea din Edinburgh, se aşteaptă ca în perioada următoare Marea Britanie şi întreaga Europă să fie afectate serios de teribilul virus.

Conform news.ro, un semnal de alarmă a fost tras, joi, şi în Franţa, după ce o femeie originară din Wuhan şi care a ajuns în Franţa a recunoscut că are febră şi prezintă tuse, deşi a reuşit să treacă de controlul efectuat pe aeroport.

Ambasada Chinei în Franţa a intervenit în acest caz şi a solicitat ca femeia să fie preluată rapid de serviciile de urgenţă.