Scările din Bronx pe care dansează Joaquin Pheonix în filmul "Joker" au devenit o adevărată atracţie turistică. Însă, locuitorii din zonă sunt exasperaţi de mulţimea de vizitatori care le invadează cartierul, zi de zi. Oamenii se plâng că turiştii lasă în urmă mormane de gunoaie şi sunt gălăgioşi.

Îmbrăcat într-un costum roşu şi purtând machiaj de clovn, Joaquin Phoenix dansează în timp ce coboară treptele din Bronx. Este scena emblematică a filmului Joker pe care vizitatorii încearcă să o recreeze.

Articolul continua dupa recomandari

Îşi fac selfie-uri, iar unii dintre ei se fotografiază îmbrăcaţi în costume asemănătoare cu cele purtate de controversatul personaj.

Turist: Am văzut filmul "Joker" în Regatul Unit, dar - când am venit în New York - am decis să-l vedem din nou, seara trecută. sunt în apropiere de locul în care eram cazaţi, aşa că am venit să le vedem.

Nu toată lumea este, însă, încântată de atenţia acordată scărilor new-yorkeze care despart două clădiri de pe Shakespeare Avenue. Unii locuitori se plâng că turiştii fac mizerie şi gălăgie în zona atracţiei turistice.

Cathyrine Spencer, locuitor din Bronx: Suntem cu toţii deranjaţi. Urcăm şi coborâm pe aceste scări în fiecare zi şi mereu când cobor pe aici, trebuie să trec de un baraj de oameni. Dacă ar face cartierul să arate mai bine, aş fi mai fericită. În schimb, ei lasă aici o grămadă de gunoaie după ce mănâncă.

Proiectat în cinematografele din toată lumea de la începutul lunii, filmul Joker se bucură de un succes uriaş.

Până acum, pelicula psihologică a avut încasări de aproape 800 de milioane de dolari doar în Statele Unite şi este cotată cu şanse mari la următor sezon al premiilor Oscar.