Scara pe care Iisus ar fi pășit înainte de a fi răstignit a fost deschisă publicului, la Roma, într-un edificiu care aparține Vaticanului. Mii de pelerini creștini care celebrează Paștele Catolic au urcat treptele.

Conform tradiției creștine, pe Scala Sancta – Scara Sfântă, Iisus a urcat, înainte de a fi judecat de Pilat din Pont și de a fi trimis la răstignire.

Articolul continua dupa recomandari

Se crede că cele 28 de trepte au fost găsite de către Împărăteasa Elena, mama Împăratului roman Constantin cel Mare. Au fost aduse de la Ierusalimla Roma, în secolul IV dHr.

Acum, după 300 de ani, Scala Sancta este din nou deschisă publicului, la Sanctuarul Pontifical al Scărilor Sfinte, din Roma. Mii de pelerini au vizitat monumentul. Mulți dintre ei, înainte de a urca treptele, le-au sărutat.

După 1723, treptele de marmură au fost acoperite cu scândură, din cauza deteriorării provocate de numeroșii pelerini, spune CNN.

În urma unui proiect de restaurare care a durat un an, treptele de marmură au fost refăcute. Începând din 11 aprilie, au fost redeschise publicului la Vatican și pot fi vizitate timp de 2 luni.