Un magistrat din statul Alabama, candidat republican la alergerile parlamentare, este acuzat de agresiunea sexuală. Bărbatul ar fi hărţuit 5 adolescente în urmă cu aproape 50 de ani. Două dintre ele erau minore. Republicanul a negat acuzaţiile şi consideră că totul face parte dintr-o manevră politică menită să-l distrugă.

Beverly Yong avea 16 ani şi era chelnăriţă într-un restaurant din Gadsden, statul Alabama. Roy Moore era un client fidel al localului dar şi un admirator al tinerei angajate, pe care o complimenta cu fiecare ocazie.

Articolul continua dupa recomandari

Într-o seară, s-a oferit să o conducă pe Beverly acasă. În momentul în care s-a urcat în maşină, bărbatul a condus maşina în spatele restaurantului, într-o zonă întunecată. Acolo, Beverly urma să devină una din victimele sale. 

BEVERLY, victima:
Eram înspăimântată. Încerca să îmi dea bluza jos. Mă gândeam că o să mă violeze. Mă zbăteam şi mă luptam şi îl imploram să se oprească. Lacrimile îmi curgeau pe faţă. 

Într-un final, Roy s-a oprit. Bărbatul i-a dat drumul adolescentei de 16 ani dar a ameninţat-o că, dacă va sufla o vorbă despre această întâmplare, el va nega totul şi nimeni nu o va crede. 

BEVERLY, victima:
Când am ajuns acasă, m-am dus în dormitorul meu iar în dimineaţa următoare, gâtul meu era plin de vânătăi negre, albastre şi mov. 

Totul se întâmpla în 1970. Beverly Nelson nu intenţiona să povestească nimănui prin ce a trecut. S-a răzgândit, însă, în clipa în care o altă victimă a dezvăluit că a fost agresată de Roy pe vremea când avea doar 14 ani. Agresorul o luase la el acasă şi ar fi început să o mângâie pe sub fustă. Alte 3 femei au declarat că s-ar întâlnit cu demnitarul american, fără să întreţină însă relaţii sexuale. Roy Moore a negat de fiecare dată totul. Acum, candidatul republican afirmă ferm că nu o cunoaşte pe Beverly Nelson. 

ROY MOORE, candidat republican:
Vă pot spune fără ezitare că această acuzaţie este falsă. Nu am nimic din ce a zis ea că am făcut. Nici măcar nu o cunosc pe acestă femeie. Nu ştiu nimic despre ea.

KAYLA MOORE, soţia lui Roy Moore:
Sunt căsătorită cu acest bărbat de 32 de ani. Şi suntem împreună de 33. Niciodată, în tot acest timp, nu a ridicat un deget la mine. Este cel mai gentil şi bun bărbat pe care l-am cunoscut în viaţa mea. 

Roy spune că acuzaţiile fac parte dintr-o conspiraţie politică împotriva sa. Mitch McConnell, liderul republican din Camera Superioară a congresului american, l-a îndemnat însă pe candidatul din Alabama să se retragă imediat din cursa parlamentară. În cazul în care va refuza, Senatul va vota pentru demiterea lui.