Şapte români care au reuşit să fure mai bine de un milion de lire sterline au fost condamnaţi în Anglia la mai bine de 19 ani de închisoare. Printre ei e şi o femeie, membră importantă a unei reţele de infractori găsită vinovată de fraudă şi spălare de bani.

Reţeaua care acţiona în zona Hotwells din Bristol a fost destructurată în acest an de poliţiştii britanici şi cei şapte membri, toţi români, şi-au aflat pedepsele. Pe 8 aprilie au fost arestaţi primii trei români, câteva zile mai trziu fiind prinşi şi ceilalţi membri ai reţelei care se ocupa cu fraude on-line.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, Vasile Durescu, 28 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, Gabriel Anescu, 27 de ani, 2 ani şi patru luni închisoare, Anca Feraru, 27 de ani, 18 luni, Mihai Marian Zamfir, 25 de ani, 2 ani şi 7 luni, Liviu Tevelei, 32 de ani, 2 ani şi opt luni, Ovidiu Florescu, 27 de ani, 2 ani şi patru luni, iar Marius Constantin Cebuc a primit 2 ani şi 6 luni. Toţi vor executa jumătate de pedeapsă şi restul vor fi strict supravegheaţi.

Cei şapte foloseau sute de identităţi false ale altor români şi au reuşit să adune peste un milion de lire din tranzacţii online în numele acestora.