Gustul şampaniei de calitate este scos în evidenţă nu de caviar, aşa cum se credea până acum! Cea mai bună gustare care completează în mod perfect celebra băutură acidulată o reprezintă cartofii prăjiţi. Afirmaţia este făcută chiar de specialiştii în şampanie, care susţin că acciditatea sa se armonizează perfect cu umilii cartofi pai.

La prima vedere, cartofii prăjiţi şi şampania reprezintă una dintre cele mai neobişnuite combinaţii. Asta pentru că oamenilor nici măcar nu le trece prin cap să asocieze banalele legume cu o băutură atât de sofisticată. Realitatea, însă, este cu totul alta. potrivit.

Articolul continua dupa recomandari

Jean de Castelnau, expert în băuturi fine: Este combinaţia perfectă. Gustul sărat al cartofilor merge foarte bine cu efervescenţa şampaniei. Iar pentru că şampania are o aciditate plăcută, poate reduce grăsimea.

E drept, cartofii prăjiţi nu ar trebui să fie plini de ulei. Mai mult, pentru un plus de savoare, li se poate adăuga un strop de ulei de trufe. Cartofii pai nu sunt singurele gustări care se pot asocia cu şampania. Aceasta poate fi băută şi alături de bucăţele de brânză sau chiar de sardine.

Jean de Castelnau, expert în băuturi fine: Dacă vei vizona un film, deschide o sticlă de şampanie. Pentru că mai există o combinaţie perfectă: popcornul şi şampania.

Experţii în băuturi fine au dezvăluit şi ce preparate ar trebui să lipsească de la masă, atunci când bem şampanie.

Jean de Castelnau, expert în băuturi fine: Nu recomandăm ca şampania să fie combinată cu preparate picante sau preparate cu arome puternice. Trebuie să fie o aromă fină.

Pentru cei care vor să consume şampania cu un preparat la fel de rafinat, pot opta pentru preparate din fructe de mare.