Un tânăr din Mali, care era imigrant ilegal în Franţa, a devenit eroul unei naţiuni. Imaginile în care escaladează un bloc pentru a salva un copil de patru ani fac înconjurul lumii. Impresionat, preşedintele Emmanuel Macron s-a întâlnit cu "Omul-Păianjen" şi i-a oferit un dar pe măsură. A primit cetăţenie, dar şi un loc de muncă, la pompieri.

Imaginile parcă desprinse din filmele cu super-eroi au impresionat întreaga lume.Tânărul de 22 de ani se îndrepta spre un local pentru a vedea finala Champinons League când a văzut copilul aflat la un pas de moarte.

Articolul continua dupa recomandari

Cu mâinile goale şi fără să ţină cont de riscuri, a escaladat patru etaje în doar 30 de secunde şi l-a salvat. Impresionat de curajul său a fost însuşi preşedintele Emmanuel Macron. Azi l-a primit la Palatul Elysee pentru a-l răsplăti. 

Stabilit de doar patru luni în Paris, imigrantul din Mali a devenit cetăţean de onoare în Franţa. Iar spiritul său civic i-a adus şi un loc de muncă garantat în Brigada de Pompieri a capitalei franceze.

Între timp, autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cum a ajuns copilul în acea situaţie.

Tatăl băieţelului a fost reţinut şi este anchetat pentru neglijenţă. În acest timp, fiul lui se află în grija serviciilor sociale.