Rusia nu a luat echipament și nici WC-uri de pe cele trei nave ucrainiene pe care le-a sechestrat în urmă cu un an, a anunțat Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Șeful marinei din Ucraina a acuzat Rusia că a luat "lămpi, prize și toalete" din două nave militare de mici dimensiuni și un remorcher, sechestrate în luna noiembrie a anului trecut în strâmtoarea Kerci.

Articolul continua dupa recomandari

Președintele Volodimir Zelenski, însă, a anunțat că va cere înapoierea echipamentului lipsă, scrie themoscowtimes.com.

"Dacă Ucraina a reușit să ruineze vasele și echipamentul din băi când treceau de coasta Crimeii spre Oceac, aceasta este problema Ucrainei", au precizat oficialii FSB, citați de agenția Interfax.

Cele trei nave au fost sechestrate în luna noiembrie a anului trecutVezi 2 imagini în Galerie

De altfel, serviciul rus de informații a publicat un video în care cele trei vase sunt filmate în timpul predării către marinarii ucrainieni. Pe imagini s-ar observa toaletele intacte, pe una dintre nave.

Acum un an, Rusia a deschis focul și a rănit mai mulți marinari din Ucraina atunci când a sechestrat navele în strâmtoarea Kerci. Moscova a susținut la momentul respectiv că vasele au intrat ilegal în apele teritoriale rusești, situația negată de Kiev.

Marinarii ucrainieni au fost eliberați în urmă cu o lună, într-un schimb de prizonieri.