Prinţul Harry a primit binecuvântarea Reginei să înceapă o nouă viaţă. Departe de stricteţea Palatului şi chiar de Marea Britanie. După zile de haos şi polemici, la finalul unui summit extraordinar la Sandringham, Elisabeta a doua a cedat. Decizia are şi o notă de plată ce va fi plătită de ambele părţi. Meghan şi Harry vor pierde 2 milioane de lire pe an. Iar Casa Regală rămâne fără doi membri cu mare priză la public.

Într-un comunicat istoric, Regina şi-a dat acordul ca prinţul, soţia lui Meghan şi micul Archie să devină independenţi de casa regală.

Articolul continua dupa recomandari

Tonul folosit este unul foarte personal. Elisabeta a doua li se adresează celor doi pe nume, semn că ruptura s-a produs deja.

Presa titrează că Harry şi Elisabeta a doua au vorbit mai întâi între patru ochi. Înainte ca prinţii Charles şi William să li se alăture.

Cea mai importantă decizie este că, de cealaltă parte a Atlanticului, Harry şi Meghan nu vor mai primi bani de la contribuabilii britanici. Pierd astfel 2 milioane de lire. Şi ar putea fi nevoiţi să îşi plătească singuri cheltuielile de securitate. Canada, noua ţară care îi va adopta s-a oferit să acopere o parte din aceste cheltuieli, dar părerile sunt împărţite.

"Megxitul" va avea un impact major şi asupra familiei britanice. Harry şi Meghan formează un cuplu cu priză mare la public şi erau văzuţi ca o gură de aer proaspăt în familia regală. Contul de instagram Sussexroyal are aproape 11 milioane de urmăritori.

Iar pe Google, Meghan Markle a fost cea mai căutată persoană din Marea Britanie în anul 2019.