Românul care şi-a ucis cu o foarfecă iubita însărcinată, la Londra, a cerut judecătorului să fie condamnat la moarte. Procesul lui va începe pe 26 noiembrie. Ioan Câmpeanu a fost audiat preliminar de către judecător, prin video, din închisoarea unde e arestat preventiv.

Într-o audiere în sistem de videoconferinţă, Ioan Câmpeanu, care se află închis pentru omucidere în penitenciarul Belmarsh, a apărut luni în faţa tribunalului. Un translator român a asigurat traducerea scurtei audieri de luni a lui Ioan Câmpeanu. El şi-a recunoscut fapta şi a şocat tribunalul: "Aş vrea să fiu ucis, sp fiu executat. Vreau să mor!", acestea au fost cuvintele bărbatului în vârstă de 43 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Pe 1 iunie, Câmpeanu a atacat-o pe iubita sa Andra Hilitanu, 28 de ani, în baia apartamentului lor din Neasden, în nordul Londrei, cu o foarfecă. Femeia a suferit răni multiple, printre care o tăietură la gât care i-a fost fatală. 

Andra era însărcinată în luna a şaptea cu al treilea ei copil, care nu a mai putut fi salvat de medici. Astfel, Câmpeanu e acuzat de crimă şi distrugerea unui copil, uciderea unui făt nenăscut, dar în viaţă în burta mamei.

Judecătoarea Anuja Dhir a amânat prezentarea pledoariilor pentru 19 octombrie. Procesul efectiv, care va dura două săptămâni, ar urma să înceapă la 26 noiembrie. Acuzatul a rămas în arest preventiv şi riscă închisoare pe viaţă fără drept de eliberare condiţionată.