Românul care şi-a ucis iubita, în stradă, la Londra, pentru că nu a vrut să se mărite cu el, a fost condamnat în 15 minute. Detalii teribile despre crimă au fost ascultate de juraţii unui tribunal englez, care au avut apoi nevoie de doar un sfert de oră pentru a da sentinţa.

Genu Armeanu, 45 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi va sta minimum 28 de ani în spatele gratiilor, fără posibilitate de eliberare condiţionată, după ce pe 3 ianuarie 2018 a înjunghiat-o mortal pe Elisabeta Lăcătuşu chiar în faţa casei ei din Londra. Mamă a trei copii, femeia în vârstă de 44 de ani a murit pe trotuar, lăsată acolo să agonizeze chiar de ucigaşul ei.

Articolul continua dupa recomandari

Armeanu şi victima sa se cunoşteau încă din copilărie şi cei doi începuseră o relaţie la Londra, în vara anului 2017. Elisabeta îl părăsise însă înainte de Sărbători şi bărbatul a căutat-o, gelos şi supărat că ea nu vrea să se căsătorească cu el.

Vezi 4 imagini în Galerie

Pe 3 ianuarie a stat de dimineaţă în faţa casei acesteia, aşa cum arată înregistrările camerelor de supraveghere de pe stradă. Când ea a apărut pe trotuar, venind de la serviciu, lucrase în tura de noapte, cei doi au avut o discuţie de câteva secunde, apoi bărbatul a scos un cuţit şi a înjunghiat-o. A durat 30 de secunde de când s-au văzut până când ea a căzut.

Bărbatul a lăsat-o pe trotuar şi a plecat fără să se grăbească. După câteva ore, a trimis un mesaj unui prieten, pe telefon, în care povestea ce făcuse. A povestit apoi poliţiţtilor, la anchetă, că a ucis-o "din dragoste" şi că în acea zi a "văzut negru în faţa ochilor".

Acuzarea a demonstrat că Armeanu îi trimitea zilnic mesaje de ameninţare femeii, după ce aceasta îl părăsise. "Dacă eu nu te pot avea, nu te va avea nimeni, o să te omor", sună una dintre ameninţări. În dimineaţa când a ucis-o pe Elisabeta, Armeanu a lovit-o cu cuţitul în gât şi în piept de mai multe ori, într-un atac furios. Întregul atac, care a durat jumătate de minut, a fost filmat de camerele de supraveghere.

Elisabeta Lăcătuşu avea trei fiice şi locuia cu toate în Ilford. 

Procesul lui Genu Armeanu a duart doar trei zile, iar juriul a deliberat doar 15 minute pentru a decide sentinţa pe viaţă.