Românul care şi-a înjunghiat iubita şi a aruncat-o de la balcon, în Belgia, nu mai vrea să stea în închisoare, în România. Dorina Ştef a murit sub ochii poliţiştilor veniţi să o salveze, după ce Ludovic Zetocha a năvălit peste ea în casă, cu un cuţit.

Ludovic Zetocha, în vârstă de 44 de ani, românul care și-a ucis fosta iubită în urmă cu cinci ani, la Anvers, vrea să-și execute pedeapsa în Belgia. Criminalul se află în prezent într-o închisoare românească, dar a solicitat extrădarea în Belgia pentru că ar putea fi eliberat mai devreme.

Articolul continua dupa recomandari

În 2015, românul Ludovic Zetocha a fost în Belgia pentru o perioadă și a avut o relație cu Dorina Ştef, în vârstă de 37 de ani. Femeia a pus capăt relaţiei din cauza bătăilor pe care i le administra bărbatul şi a crezut că viaţa ei putea merge mai departe.

Numai că Ludovic intrat cu forţa în apartamentul vecinului fostei sale iubite în noaptea de 26 spre 27 mai 2015 și l-a ținut pe bărbat ostatic timp de opt ore. Atunci și-a ademenit fosta iubită în apartamentul vecinului și a amenințat-o pe femeie cu un cuțit.

Când a ajuns poliția, românul și-a dus fosta iubită pe balcon, sub amenințarea unui cuțit, și a cerut polițiştilor să plece. Pentru că aceştia nu au făcut-o, el a înjunghiat-o în gât și a aruncat-o de pe balcon, scrie sceptr.net.

În mai 2018, Ludovic Zetocha a fost condamnat la Anvers la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, pe care trebuia să o execute în România. Un an și jumătate mai târziu, Zetocha vrea să se întoarcă în Belgia. El a depus o cerere de întoarcere în Belgia, argumentând că ar putea fi eliberat mai devreme: "Deținuții pot fi eliberați condiționat mai repede.", a spus Zetocha. 

Deținuții din închisorile belgiene pot primi o eliberare condiționată după ce au executat o treime din pedeapsa totală. În România, acest lucru este posibil cel mai devreme după ce condamnatul a executat două treimi din pedeapsa lor.