Românul care s-a făcut praf de un copac, cu maşina, în Anglia, avea de 31 de ori mai multă cocaină în sânge decât limita legală admisă. Ancheta accidentului în care a murit Ion Dinu Vasilache, de Anul Nou, a scos la iveală că nu viteza a fost cauza impactului.

În seara de Anul Nou, românul în vârstă de 26 de ani, angajat zilier la o fermă de lactate în Gloucestershire, a împrumutat un Peugeot de la un prieten şi a plecat de acasă. După câţiva km a ieşit de pe drumul comunal pe care circula şi s-a izbit violent de un copac. 

Articolul continua dupa recomandari

Românul a fost strivit de plafonul maşinii şi a murit pe loc, iar familia lui a cerut o anchetă. O anchetă care s-a finalizat cu rezultate deloc favorabile pentru rudele lui Ion, care solicitau daune de la compania de asigurări.

Conform testelor post-mortem, nivelul de cocaină din sângele românului era de 31 de ori mai mare decât limita legală admisă pentru şoferi. De asemenea, limita pentru metaboliţii de cocaină era depăşită de 190 de ori.

Anchetatorii au mai dezvăluit că maşina nu avea viteză, circula cu mai puţin de 60 de km la oră, dar consumul de cocaină şi oboseala au fost cauzele accidentului. Un apropiat al românului a declarat că acesta nu dormise de două zile.