Românii care au fost filmați în timp ce sunt bătuți de polițiști, în Madrid, sunt acuzați că au jefuit turiștii. Acuzația vine din partea unui fost șef al serviciului de securitate dintr-o piață a Capitalei Spaniole.

Bătaia filmată săptămâna trecută în Piața Puerta del Sol din Madrid arată intervenția poliției spaniole împotriva unor români implicați într-o altercație.

Articolul continua dupa recomandari

Doi agenți sunt acum cercetați de superiorii din poliția spaniolă, fiind acuzați că acționat ”disproporționat” în misiunea lor de a restabili ordinea.

Un șef al serviciului de securitate din Piața San Miguel din Madrid susține însă că altercația a fost, de fapt o metodă a românilor pentru a jefui turiștii. Într-un interviu pentru televiziunea Telemadrid, el spune că același grup de români a acționat cu anii în Piața San Miguel, unde jefuia turiștii.

Românii provocau o încăierare pentru a distrage atenția trecătorilor, ca să îi jefuiască, explică bărbatul. El mai spune în același interviu că este vorba despre un grup violent, care ar fi amenințat în mod constant agenții de securitate.