16 români din Italia au fost raportați autorităților după ce s-au strâns la o petrecere într-un apartament, în ciuda restricțiilor impuse pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Controalele din ce în ce mai stricte ale carabinierilor, în Italia, nu par să-i sperie pe cei care, din diverse motive, continuă să iasă din case sau să se adune în grupuri. 

Articolul continua dupa recomandari

Este și cazul mai multor români - 16 la număr - între care și patru copii, care s-au strâns într-un apartament, ca să sărbătorească o zi de naștere.

S-a întâmplat în comuna Delia, din provincia siciliană Caltanissetta, acolo unde, în urmă cu câteva zile, primarul a avut o ieșire nervoasă după ce mai mulți tineri au fost prinși jucând Monopoli într-un garaj.

Potrivit quotidianodigela.it, cei 16 români au fost prinși de carabinieri, după ce au fost raportați de vecini.

651 de decese de coronavirus în Italia, în 24 de ore

Italia a anunțat duminică 5.560 de noi cazuri de coronavirus și încă 651 de decese, o scădere față de ziua precedentă. 

Conform datelor furnizate duminică seară de Protecția Civilă Italiană, bilanțul de duminică înregistrează o scădere față de sâmbătă, când au fost 793 de morți.

În Italia, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 a urcat la 59.138 de cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la 5.476.