Mai mulţi români au stârnit furie în Marea Britanie, după ce au pescuit ilegal în iazuri şi au furat crapi, după care s-au lăudat cu captura pe Facebook, scrie The Sun. 

Românii au stârnit revoltă în rândul pescarilor de la "Royal Forest of Dean Angling Club" din Gloucestershire. Aceştia din urmă acuză că un grup de 20 de români a dat iama în iazurile lor, ignorând indicatoarele pe care scrie clar că peştii capturaţi trebuie aruncaţi înapoi în apă, nu luaţi acasă pentru a-i găti.

Articolul continua dupa recomandari

Paguba făcută de români ar fi de peste 2.000 de lire sterline, sumă pe care pescarii trebuie acum să o achite pentru a înlocui crapii pescuiţi ilegali. De asemenea, britanicii au făcut o  plângere la poliţie în acest sens.

Vezi 2 imagini în Galerie

"Această problemă durează de circa cinci ani, dar devine tot mai gravă. Noi am constatat o cantitate redusă de peşte în iazurile noastre", a declarat unul dintre administratorii iazului pentru Daily Mail. 

"Aceşti români şi polonezi fac schimb de fotografii pe media sociale cu peştii prinşi de ei", a adăugat administratorul.