Mai mulţi români au rămas fără bucatele aduse de acasă, când au aterizat la Zaragoza, în Spania. Bagajele în care se aflau alimentele au fost desfăcute şi controlate pe aeroport.

Garda Civilă a confiscat 50 de kilograme de alimente periculoase pe aeroportul din Zaragoza, din bagajele pasagerilor din România. Potrivit unor surse din Benemérita, citate de abc.es, controalele au fost efectuate la sfârșitul lunii septembrie, în bagaje aparținând pasagerilor care au ajuns în Zaragoza cu zboruri din capitala României, București, și din Cluj Napoca.

Articolul continua dupa recomandari

Pericolul acestor alimente constă în lipsa etichetării și a ambalajelor, ceea ce a împiedicat cunoașterea datelor esențiale precum data producției, data expirării, originea lor, adaptarea lor la cerințele sanitare sau compoziția lor.

"Majoritatea alimentelor, provenite de la porci, ar fi putut fi introduse în lanțul alimentar prin vânzarea lor în unități comerciale, deoarece cantitatea transportată pe pasager a fost mai mare decât ceea ce este normal în cadrul unui consum personal.", au indicat sursele citate

După procedurilor legale, cele 50 de kilograme de alimente au fost distruse de autorități.