Magistraţii de la Curtea Coroanei din Southwark, Anglia, au condamnat, vineri, la ani grei de închisoare doi români găsiţi vinovaţi de producerea unui jaf cu violenţă.

Incidentul s-a petrecut în 2016, când Cristian Adrian Mandi şi Alin Viorel Dimofti au atacat proprietarul unui magazin de bijuterii şi au fugit cu marfă în valoare de circa 400.000 de lire sterline.

Articolul continua dupa recomandari

Românii au atacat proprietarul unui magazin de bijuterii şi au fugit cu marfa

Conform site-ului Poliţiei Metropolitane, Dimofti şi Mandi au căutat să se împrietenească cu proprietarul magazinului de bijuterii, cu câteva zile înainte de atac.

În seara atacului, Dimofti a încercat să-l momească pe proprietar, spunându-i că are de vânzare bijuterii la preţuri convenabile.

Românii au pătruns peste acesta în magazin, profitând că era sfârşit de program, l-au atacat cu un aparat cu electroşocuri şi l-au legat.

L-au bătut şi l-au sugrumat până când afaceristul a făcut pe mortul pentru a scăpa. Românii au furat bijuterii de circa 400.000 de lire sterline şi au fugit cu un autoturism Citroen.

Proprietarul magazinului a reuşit să se dezlege într-un interval de 10 minute de la fuga românilor şi a alertat forţele de ordine.

Dimofti şi Mandi au fost arestaţi abia în luna martie a acestui an. Primul a fost prins în Franţa, iar al doilea a fost prins în Italia. Ambii au fost extrădaţi în Marea Britanie şi puşi sub acuzare.

Găsiţi vinovaţi, Mandi a luat 12 ani de închisoare, iar Dimofti a luat opt ani de închisoare.