Doi români acuzaţi de clonare de carduri în India au fost prinşi de poliţia locală şi duşi la judecată cu cagule pe cap. Anchetatorii spun că cei doi ar fi furat informaţiile bancare de pe sute de carduri.

Ovidiu Simion, 31 de ani şi Dumitru Călin, 32 de ani, au fost prinşi în capitala Indiei, New Delhi. Românii au acţionat în mai multe oraşe ale ţării, spune poliţia.

Articolul continua dupa recomandari

Cel puţin 300 de persoane au fost păgubite de cei doi, care sunt bănuiţi că ar face parte dintr-o reţea internaţională de clonatori de carduri bancare.

Poliţia indiană a intrat în acţiune după ce a primit cel puţin 45 de plângeri de la posesori de carduri. Anchetatorii au reuşit să îi identifice pe români.

Refăcând firul acţiunii lor ilegale de skimming, au aflat că tinerii au furat date de la ATM-uri din Kolkata (fostul Calcutta), Delhi, Haryana, Kohima, Bhubaneswar, Rajastan, Patna. Numai de la un bancomat din Kolkata, ei ar fi retras aproximativ 30 de mii de dolari, spune NDTV.

Românii au fost duşi la tribunal de poliţie cu cagule pe cap. Judecătorul din Kolkata a decis ca ei să rămână în arest până pe 18 august.

Românii acuzaţi de clonare de carduri în IndiaVezi 2 imagini în Galerie

În urma informaţiei despre fraudele comise de români în India, şi autorităţile din Nepal au descoperit că cei doi le-au vizitat ţara. Nu este clar însă motivul real pentru care cei doi au fost şi în Nepal.